Dvije kuće s HERO žaluzinama na retrospektivnoj izložbi Dana arhitekata 2020

ZAPS je također odabrao lijepu kuću u Kamniku za izložbu Međunarodna priča slovenske arhitekture, predstavljenu na Danu arhitekata 2020. Arhitektica Nika Učakar Golob iz ureda Arhicenter d.o.o. Mengeš je zamišljeno planirala obiteljsku kuću s vanjskim HERO žaluzinama na moderan način, uzimajući u obzir slovensku arhitekturu i kulturu.

Posebni oblik HERO lamela, osim podesivog nagiba, koji uspješno regulira sunčeve zrake, omogućuje i maksimalno zamračenje. Međutim, kad se žaluzine podignu, potpuno su skrivene u ormariću ispod žbuke. To daje minimalistički, ali atraktivan izgled, a korisniku daje maksimalnu praktičnost i upotrebljivost. Odabrane P lamele, koje su ujedno i patent tvrtke ROLTEK, kada su zatvorene najviše podsjećaju na rolete, koje izražavaju tradicionalan, ali i moderan izgled. Za isti učinak i primjenu vanjskih žaluzina, planirajte svoj objekt s potpuno novim sustavom vanjskih žaluzina HERO, sustavom HERO.3.

U tvrtki ROLTEK arhitektima nudimo izvrsnu podršku u dizajniranju sjenila, jer na web mjestu imamo objavljene CAD knjižnice, detalje o primjerima ugradnje i BIM knjižnicu za sve naše proizvode. Pristup sadržaju je besplatan. Nabavite ga jednostavnom registracijom na https://www.roltek.hr/tehnicni-detajli/

Vanjske žaluzine HERO na modernoj pasivnoj montažnoj kući

ZAPS je na izložbu Međunarodna priča slovenske arhitekture uključio i modernu kuću iz Brežica. Pasivna montažna kuća za mladu obitelj projektirana je na relativno uskoj i pomalo nezgodnoj parceli. Donji životni prostori otvoreni su prema jugozapadnom suncu, za ugodno zasjenjenje i zaštitu od vrućine brinu se vanjske žaluzine HERO.2. Izložba fotografija odabranih projekata održana je u sklopu Dana arhitekata 2020.

HERO letvice svojim posebnim oblikom, osim podesivog nagiba, koji uspješno regulira sunčeve zrake, omogućuje i maksimalno zamračenje. Na zgradi su odabrane lamele u obliku slova P, instalirane u promišljenoj kombinaciji boja koja je usklađena s različitom bojom fasade.

O zgradi

Zgrada je projektirana u arhitektonskom uredu NAINO d.o.o. iz Brežica, a za fotografije se pobrinuo Žiga Lovšin.

* ROLTEK - je četvrtu godinu zaredom pokrovitelj manifestacije Dan arhitekata.

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.Pogledajte izjavu o privatnosti podataka.

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.Pogledajte izjavu o privatnosti podataka.