ROLTEK Hrvatska

Pravne obavjesti

Pravne obavjesti

Odredbe o isporuci robe i kašnjenju u isporuci:
· Rokovi isporuke, čak i ako su navedeni u pisanom obliku, su okvirni i ne obvezuju dobavljača. Dobavljač će nastojati isporučiti naručenu robu u predviđenom roku, ali ne odgovara za stvarnu izvedbu u roku. Dobavljač se također oslobađa svake odgovornosti za eventualnu štetu nastalu kupcu zbog prekoračenja roka isporuke.
· U slučaju prekoračenja navedenog roka isporuke dobavljač će odrediti novi rok isporuke koji ne može biti dulji od 45 dana. Ukoliko dobavljač ni u navedenom dodatnom roku ne isporuči naručenu robu, kupac može odustati od ugovora, a već uplaćeni avans će mu biti vraćen.
· Što se tiče montaže, Vi kao kupac ste dužni osigurati sve uvjete za montažu roleta i omogućiti da se montaža izvrši na dogovoreni dan.

Prijem robe:
· Roba se smatra preuzetom od strane kupca u trenutku kada mu dobavljač omogući stvarno korištenje isporučene robe odn. nakon potpisivanja zapisnika o preuzimanju. Kupac prilikom ugradnje odn potpisom na prijemnom zapisniku potvrđuje besprijekornost isporučene robe. Ovim preuzimanjem robe sva odgovornost za uništenje ili oštećenje robe prelazi na kupca. Isključene su sve eventualne naknadne reklamacije kupca vezane uz proces preuzimanja robe ili jamstva za očite nedostatke, koje nije reklamirao prilikom preuzimanja.
Ako kupac ne preuzme robu u roku, dobavljač ima pravo:
     zahtijevati ispunjenje ugovora / zahtijevati plaćanje ležarine u iznosu od 15% vrijednosti ugovora / odmah odustati od ugovora i zadržati predujam / zahtijevati nadoknadu svih eventualnih troškova i štete nastale zbog neprihvaćanja robe, u u ovom slučaju izgubljena dobit dobavljača također se smatra štetom.
· Kupac se obvezuje pisanim putem obavijestiti dobavljača o svakoj promjeni u vezi s fakturom (osobito o promjeni naziva ili adrese prebivališta ili boravišta ili sjedišta tvrtke), koja bi na bilo koji način mogla utjecati na pravilan način fakturiranja. navedeno u ovim uvjetima. Ako kupac odustane od svoje obveze, dobavljač ima pravo odustati od ugovora i slobodno raspolagati robom u slučaju da kupac ne preuzme robu ili je ne preuzme na vrijeme nakon isteka roka od 15 dana. nakon poziva za preuzimanje robe.
· Pogonski remen i stroj za remen su potrošni materijal i imaju jamstvo od jedne (1) godine. Jamstvo se ne odnosi na daljinske odašiljače (daljince).
· Svi proizvodi dolaze s pet (5) godišnjim jamstvom na pogonske motore. Od ovih pet (5) godina, u slučaju kvara, prve dvije (2) godine uključuju kompletnu besplatnu zamjenu motora, a preostale tri (3) godine uključuju besplatnu zamjenu motora, a usluga zamjene se naplaćuje prema važećem cjeniku.
· Jamstvo od dvije (2) godine vrijedi za industrijska rolo vrata i garažna vrata namijenjena za višestambene, poslovne, obrtničke djelatnosti i korištenje u zajedničkim garažama. Ako se potpiše ugovor o održavanju, jamstvo se produljuje na pet (5) godina. Od tih pet (5) godina, prve dvije (2) godine uključuju kompletnu besplatnu zamjenu motora i elektronike, dok preostale tri (3) godine uključuju besplatnu zamjenu motora i elektronike, a usluga zamjene se naplaćuje prema važećoj cijeni popis.
· Oštećenje profila je opravdano ako je vidljivo s udaljenosti od 3 m (300 cm) pri normalnom svjetlu kada proizvod nije izložen izravnoj sunčevoj svjetlosti.
· U slučaju više sile, loših vremenskih uvjeta odn u uvjetima koji nisu dopušteni zakonom (npr. smrznute strukture, vjetar) datum postavljanja može biti prekinut ili odgođen. Novi termin se određuje ovisno o vremenskim uvjetima.
· Kupac je dužan prilikom ugradnje odn zalihe za provjeru količina i dimenzija.
· Osiguranje i zaštitu prozora i objekta dužan je osigurati kupac. Inače, ne odgovaramo za ozljede tijekom procesa montaže.
· Ukoliko se na dan montaže utvrdi da objekt nije adekvatno pripremljen za montažu, odredit će se novi termin montaže koji će se naplatiti prema važećem cjeniku.
· Po završetku montaže, kupac je dužan preuzeti robu kod instalatera. Ukoliko kupac nije nazočan i nije potpisan prijemni zapisnik smatra se da nema primjedbi na izvedene radove.
· Roba je u vlasništvu proizvođača do potpunog plaćanja.
· U slučaju bilo kakve naknadne izmjene dokumentacije, kupcu se naplaćuje administrativna pristojba u iznosu od 15 € s PDV-om.
· U slučaju povrata materijala iznos manipulativnih troškova i poštarine se ne vraća kupcu.
· Reklamacija na račun se razmatra u roku od 8 dana od dana izdavanja računa. Za eventualne sporove nadležan je Okružni sud u Ljubljani.

 

Tolerancije u pogledu proizvedenih dimenzija proizvoda

Za odstupanja proizvedenog sjenila, vrata ili komarnika od veličine narudžbe vrijede sljedeće tolerancije:

Dimenzija proizvoda: Tolerancija:
˂ 1,2 m ± 1,5 mm
˃ = 1,2 m ˂ 2,0 mm ± 2,0 mm
˃ = 2,0 m ± 2,5 mm
Za elemente posebnih oblika ± 3,0 mm.

Posebnosti vezane uz proizvodnju komarnika

Budući da je mrežica pričvršćena na okvir komarnika, ona se na sredini lagano savija prema unutra. Čvrstoća na savijanje ovisi o čvrstoći profila i veličini okvira komarnika.

Spajanje profila

Kao rezultat procesa proizvodnje i tolerancija ekstrudiranih profila, dopušteno odstupanje na spoju profila je do 0,5 mm.

Lagani razmak u brtvenim četkama

Na komarniku su ugrađene brtvene četke koje brtve između komarnika i prozora i sprječavaju ulazak insekata. U nekim slučajevima, zbog situacije instalacije, kao što je snažno zaobljeni prozorski okvir, na spoju kista i okvira javlja se vidljiv svjetlosni razmak. Ovaj razmak iznosi samo nekoliko desetinki milimetra i manji je od otvora na komarniku, pa ne utječe na brtvljenje komarnika.

Završni dijelovi

Dijelovi za zatvaranje komarnika izloženi su vremenskim utjecajima kao što su UV zrake, toplina i voda, što može utjecati na skupljanje, širenje i blijeđenje profila, što pak može utjecati na performanse.

Promjena boje starijih PVC okvira

Kod starijih PVC prozora može se dogoditi da površina prozorskog okvira ispod komarnika požuti. Razlog tome vezan je za sastav plastičnog materijala od kojeg je prozor izrađen. Do promjene boje površine došlo bi i ako bi se površina prekrila drugim materijalima (na primjer vodilicama). Kao rezultat toga, bojanje okvira nije pokriveno jamstvom.

Ove stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.Pogledajte izjavu o privatnosti podataka.